dissabte, 29 de juliol del 2017

Circular per Tafarmaig



  • Distància total: 11 Km
  • Temps aprox.: 2'30h
  • Desnivell acumulat: 300m
  • Nivell de dificultat: baixa
  • Plànol de la ruta:


Després d'un any (i pico) sense publicar res, ací torne amb una ruta realment interessant.

Casa en la pujada a Tafarmaig
Eixim de Sella sobre les 19:15, aprofitant que el sol comença a ser un poc més feble. Enfilem pel camí asfaltat que porta a l'Arc però ens desviem cap a l'Alcàntera-Xarquer. Només creuar el pontet i a apenes 50m d'ell, agafem una costera de terra que ix a mà esquerra del camí. Passarem pel costat d'un parell de cases i poc després el camí s'estreta fins convertir-se en una sendera amb forta pendent que ens portarà fins el primer lloc d'interés: l'observatori astronòmic del Racó dels Homes.
En lloc d'anar cap al Racó, enfilem pel camí de terra que ix a la dreta i el seguim fins arribar a una casa on es bifurca: agafem la costera que puja per l'esquerra del camí, deixant a la dreta l'esmentada casa.

En uns 10 minutets de pujada arribem a una xicoteta caseta de camp (foto a l'esquerra). La deixem arrere i, poc després ens trobem amb la carretereta asfaltada que puja des de l'Alt del Xarquer i ens porta directament a Tafarmaig.
Una vegada ací dalt ens trobarem amb un xalet bastant gran, amb pista de tenis inclosa: a uns 50m d'ell trobarem un entrador a l'esquerra que porta a altra casa, prop d'un turó i una pinada. 

Senda
Sense tocar aquest camí agafem una sendeta que transcorre paral·lela a ell i que sembla perdre's en la pinada (foto esquerra). Aquest caminet ens permetrà arribar fins a l'Arc sense haver de xafar asfalt i, el que és més important, sense creuar cap terreny de propietat privada.
La senda s'endinsa en la pinada però ens deixa gaudir de les magnífiques vistes que ens proporcionen els Castellets, el Puig i, allà al fons El Cabal, Sirventa, el Penyó Mulero, Sanxet...
A uns 500m d'ací veurem a l'esquerra que la gran paret de Tafarmaig que ens ha acompanyat durant tot el camí, dibuixa de sobte una especie de finestra: paga la pena desviar-se un poc del camí i pujar fins aquest mirador (foto) ja que les vistes són al·lucinants.
De volta a la sendeta i a uns 200m del mirador, ens trobem amb una tanca metàlica que superem sense cap problema per la seua esquerra, per on continua la sendeta.
Un poc més avant ens topem amb un gran diposit d'aigua...ja estem ben prop de l'Arc. En efecte: a només uns 50 metres una tanca ens torna a tallar el pàs però si la seguim cap a l'esquerra veurem que acaba de sobte i ens permet baixar al camí que puja al collado de Moèlem. Una vegada en la pista de terra baixem per ella en direcció al refugi de l'Arc PERÒ, a uns 200m ens desviem a l'esquerra (trobareu una marca PR). Ací, després de deixar enrere una cadena que talla el pas als cotxes, agafem un camí bastant còmode que transcorre per l'ombria i ens duu, després de caminar uns 700m, a unes runes. Per a no equivocar-nos: aquesta casa en runes es troba just al costat d'un poste metàlic d'electricitat vissible des de l'esmentat camí.

En arribant ací veurem que ens trobem de nou a la pista de terra que havíem agafat a l'inici (la que pujava pel costat de l'Alcàntera). Ara només cal seguir-la i ens trobarem de nou a la carretereta que ens duu a Sella: a les 21:30 estem en la plaça. Hem trigat unes 2h i vint minuts, a bona marxeta, i hem aconseguit tornar al poble encara de dia.

Algunes imatges de la caminata:
Paissatge a la nostra dreta.

Camí que ens durà a l'Arc

Vistes des del mirador de Tafarmaig


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada