dijous, 5 de maig del 2016

Circular Sanxet-La Carrasca-Sanxet

  • Distància total aprox.: 6'7 Km
  • Temps aprox.: 1h
  • Nivell de dificultat: mitjana
  • Plànol de la ruta:


La Carrasca
Feia temps que volia conéixer La Carrasca, tant la zona com el mas del mateix nom. Per fer-la circular em vaig desplaçar amb el cotxe fins el mateix entrador de Sanxet, just baix del mas de Sanxet de Baix i a escasos 200m de la Font del Morer (més info sobre l'indret).
Seguim la pista forestal en direcció a Finestrat fins que arribem a una zona de pinada a banda i banda del camí després d'una xicoteta costera. Estem molt prop de la barrera de Sacarest, però no arribarem a ella.
A mà esquerra veurem un camí tancat amb una cadena que impedix el pas de vehicles: la sobrepassem i seguim caminant en direcció est-nordest. Al poc ens trobem a una finca bordejada per una tanca que queda a l'esquerra del camí. Des d'aquest punt veiem al front el Penyó Sanxet i s'endevina a la seua esquerra Sirventa i el Goleró (foto dreta).
Restes de ceràmica
El camí de terra continua serpejant sense massa desnivell fins que, després d'una tancada corba a l'esquerra ens trobem una costera un poc més inclinada (ací em trobà bastant restes de ceràmica, com la de la imatge de l'esquerra): després de superar-la arribem a un indret on el Puig Campana se'ns mostra en tot el seu esplendor. Compte ací perquè hi ha un encreuament: caldrà agafar el camí a l'esquerra.

Al poc de deixar enrrere la bifurcació apleguem al mas de La Carrasca (foto gran). S'hi troba a una planície que domina un alt.

Mas La Carrasca
Situats de front a la casa veurem sortir a la dreta una xicoteta sendera que sembla baixar cap uns conreus: l'agafem durant uns 200m moment en el que una altra bifurcació ens farà desviar-nos cap a la dreta (és el camí que sembla més xafigat així que no haurà problema en reconeixer-lo).
Primer tram de la senda

A la bifurcació, triem el camí que puja.
Uns minuts després d'agafat aquest caminet veurem que caldrà fer una xicoteta pujada per la penya: res important. Una vegada ací ja deixem enrere l'agrest paissatge de La Carrasca i creuem una zona típica de monte alt amb espart, margalló i coixins de monja. Si feu la vista enrrere podreu gaudir d'aquest paissatge que us mostre a la següent panoràmica:

De sobte el paissatge torna a canviar i l'últim tram fins arribar al coll de Papatxí serà per un bosquet en la zona d'ombria.
Uns deu minuts després ens trobem al Papatxí (foto) i des d'ací, passant pel costat del monesteri budista, arribem al cotxe en apenes quinze minuts.
El Papatxí

Aquesta ruta circular es pot combinar perfectament amb la que us explicà del Goleró de forma que podríem sortir des del refugi de l'Arc, pujar a Sirventa, baixar pel Goleró, pujar a Papatxí, des d'ací a la Carrasca i de nou a l'Arc per pista asfaltada.

Ací teniu unes quantes imatges més:

Molí de vent per a puar aigua (ací pense que hi ha una font)


El puig des de la pujada a la Carrasca

Fongs a un tronc d'arbre

Monolit conmemoratiu prop del monestir budista

Ofrenes

Papallona reina (papilio Machaon)

Fi de la ruta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada