dilluns, 29 de desembre del 2014

De Sella a Finestrat

Amaneix per darrere de l'Ombria (Sella).
  • Distància total aprox.: 14'5 Km
  • Desnivell màxim: 725 m
  • Temps aprox.: 240'
  • Nivell de dificultat: mitjana/baixa
  • Plànol de la ruta

La ruta, identificada al catàleg de rutes de xicotet recorregut com PR-CV12, té en realitat un recorregut total de 18'5Km. Nosaltres l'hem començada junt al refugi de l'Arc on hem deixat tres cotxes. Altres dos vehicles ens esperen en la Font del Molí (Finestrat), punt d'arribada de la nostra caminata d'avuí.

Penyó Diví des de l'Arc.
Hem sortit a les 8:30 del matí, quasi a la mateixa vegada que ho feia el sol. La primera cosa que hem hagut de solucionar ha estat el tema dels vehicles que, com he comentat hem repartit entre Sella i Finestrat.
Sobre les 9:30 ens trobem a l'aparcament del Refugi de l'Arc. Darrere de nosaltres s'alça el Penyó Diví, majestuós, fent-li la competència a l'altre gegant que ens guiarà durant la caminata: el puig Campana.

Pujant al collet de Moèlem
No fa massa fred però bufa un vent que fa baixar la temperatura uns quants graus fent que la sensació tèrmica siga menor.
Arribant al mas del Secretari
Des d'aquest punt ens dirigim costera amunt al primer dels colls de la ruta, el de Moèlem. Des d'ací gaudirem d'unes vistes espectaculars dels Castellets i del puig. També des d'ací distingirem, a apenes un kilòmetre, el Mas del Secretari, última casa habitada fins que arribem a Sanxet.

En uns 45' ja s'aprecia al fons la silueta de Sanxet, junt a la penya del Morer i front a les cases que agafen el mateix nom: Sanxet de Dalt i Sanxet de baix.
El sol sortint per darrere del puig.

Sanxet

Penyó del Morer i senyalització
Després d'aproximadament una hora de camí hem arribat al creuer que porta al Papatxí (cap a l'esquerra) o continua cap a Finestrat (a la dreta). Ens trobem a menys de 10km de la nostra meta.
El següent punt de referència serà Sacarest: en uns 30' arribarem a la tanca que assenyala el començament d'aquesta finca (foto) que s'alça sobre una lloma i és fàcil de trobar gràcies a un magnífic exemplar de pi que s'alça junt a la casa.
Pista forestal, de camí al serral.

Barrera a l'entrada de Sacarest

Mas de Sacarest

Pi centenari

Indicació de ruta, a Sacarest
Arribats a aquest punt ja ens trobem a només 8,6Km de Finestrat. Fa una estona que s'ha acabat la pujada i el camí es fa molt més suau.
A la nostra dreta s'alça la impresionant muralla formada pels Castellets, a l'esquerra el Cabal i el no menys impresionant barranc del Guladar. Ens trobem ja molt prop del serral de Sacarest on canviem definitivament d'inclinació, situant-nos en la vesant de Finestrat. 
Tenim ara a la vista el Campana en tot el seu esplendor: al fons la mar. Si mirem cap a la dreta distingirem fins i tot el Cabeçó i la Grana sobreixint per damunt dels Castellets.
Serral de Sacarest

Castellets i Cabeçó al fons

Panoràmica: puig i Castellets des de la baixada a Finestrat.

La baixada és bastant cómoda. En apenes 30 minuts (paradeta pel bocata inclosa) ens plantem a la partida del Realet on ja comencem a trobar un bon grapat de cases i conreus.
En poc més d'una hora arribem a la Font del Molí seguint la mateixa pista asfaltada i voltant el puig per la seva dreta.
Hem dut un bon ritme i, al final, hem aconseguit arribar a Finestrat bastant abans del que pensàvem: en total em trigat 3h i 30' en fer el recorregut.
Últim kilòmetre

Font del Molí, fi de la ruta.

Des d'on hem deixat els cotxes fins el Casino de Sella només ens separen uns 20 minutets de carretera i un parell més fins que ens porten la cervessa a la taula. La millor recompensa per a la caminata d'avuí: unes canyes en bona companyia!
Fi de la ruta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada